Suriye’den gelen Kahve, MIRRA

İş yerinde bir arkadaşımız getirtmiş. 12 saatte demlenen bir kahve türüymüş.

Vikipedi kaynağında ise şöyle yazmış:

Mırra, Tüm Arap coğrafyasına özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve. İsmi, Arapça acı anlamına gelen مر murdan türemiştir. Çok acı ve koyu olması nedeniyle ufak bardakta içilir. Türkiye’de de Şanlıurfa , Mardin gibi Arap kültürünün hakim olduğu yörelerde kültürel açıdan anlamlı, sunumu özel çaba gerektiren bir içecektir.

Kahvekolik birisi olarak bu  Mırra kahvesini çok beğendim. Ekşi ve acı bir tadı var. Biz bir tencerede içeceğimiz kadarını ısıtıp içtik. Birdaha ne zaman içerim böyle birşeyi bilmem 🙂 Deneyimlemek güzeldi 🙂

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s