Keten Tohumu, bakın neler duydum..

    Benim evde sık sık tükettiğim bir tohumdur. Salatalara ve de özellikle yoğurduma katarım. Cildi güzelleştirici etkisi olduğunu okumuştum bir zamanlar. En önemli etken, bir zamanlar Çağrı merkezinde çalıştığım dönemler, 95 Yaşındaki    Mr. Pache ile yapmış olduğum telefon görüşmesiydi. O dönemlerde Almanya ile çalışıyoruz, telefonda sık sık yaşlı Alman hanım ve beylerle görüşme şansımız oluyordu. Mr. Pache öylesine dinç bir ses tonuna sahipti ki, ben bile inanamadım ve ona bu kadar dinç ve de  gençlik dolu olmasının nedenini ve de sırrını sordum. ” Diva ! ” dedi. ” Ben geçliğimde Kuzey Almanya’dan güney İtalya’ya kadar bisikletle gitmiş bir delikanlıyım ! Halen  her gün en az 30 km bisiklet kullanırım ” dedi.

Tamam dedim. İlk koşul Spor.

” Ayrıca, soframdan, Keten tohumu yağı, organik  Domates ve de Süzme Yoğurdu  hiç eksik etmem. ” dedi.

Hmmm dedim. Bu büyük bir sır. Sizlerle paylaşmaktan onur duyarım 🙂

Eminim Mr. Pache halen   zıpkın gibi geziyordur 🙂

Sevgiyle kendisini anıyorum. Hayatımda büyük bir iz bıraktı…

  KETEN TOHUMUNUN YARARLARI

  •  Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir *
  • Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir *
  • Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır *
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir * Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir *
  • Kalp-damar hastalıklarından korur *
  •  Kolesterol, şeker seviyesini dengeler *
  • Yüksek tansiyonu düşürür
  • Romatizmal hastalıkları önler *
  •  Sinir sistemini güçlendirir *
  • Hafızayı güçlendirir
  • Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir *
  • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir *
  • Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar *
  • Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır *
  •  Nasırlarda kompres olarak kullanılır *
  • Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar *
  • Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir *
  •  Öksürüğü giderir *
  • Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır *
  • Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır
  •  KETEN TOHUMU NE İÇERİR? *
  • Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri *
  • Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif *
  •  Protein * Lignanlar (kansere karşı maddeler) *
  • Vitaminler * Mineraller * Aminoasitler
  •  KETEN TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?
  • Kaynatılarak içilebilir.
  • Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir. *
  • Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur. *
  • Tohum şeklinde de tüketilebilir. *
  • Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir. *
  •  Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.  Aksi halde kilo yapar.

Kaynak: Tık

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s